Despre Dr. Bianca Mihai

cabinet stomatologic

Good Dental Care

Despre noi

Dr. Bianca Mihai

Medic stomatolog de profesie, tanara si frumoasa Dr. Bianca Mihai cucereste de la prima vedere. Prin prestanta, distinctie si profesionalism.

 

Cu o carte de vizită impresionanta pentru varsta sa, cu realizari notabile in domeniu, Dr. Bianca Mihai este absolventă a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie (promotia 2018) si a Colegiului National „Sfantul Sava”, specializarea matematica-informatica.

 

”Eleva fiind, inca din scoala generala, mi-a placut foarte mult chimia, asa ca am ales un liceu de renume, dar o clasa cu profil real” – mărturisea Dr. Bianca Mihai. ”As fi putut sa fac cercetare sau să lucrez in invatamant, dar, prin clasa a X-a am hotarat ca voi urma Facultatea de Medicina. De fapt, Stomatologia! De ce? Am purtat timp de patru ani aparat dentar si eram nevoita să merg la cabinet o data la doua - trei saptamani. Nu am simtit teama, mi-a placut mediul, atmosfera din cabinet, curatenia, atentia și profesionalismul medicului si personalului. Ma simteam atrasa de acest domeniu al medicinii, foarte aplicat, in care lucrezi efectiv cu oamenii, cu fiecare pacient în parte. Desigur, nu imi imaginam cat de grea, de frumoasa si provocatoare este aceasta meserie, care presupune sa inveți continuu si sa te perfectionezi… Dar, atunci cand iti place ceea ce faci, cand esti pasionat si dedicat meseriei, toate acestea intra in firescul lucrurilor. Am fost cucerita si de rezultatele obținute din punct de vedere estetic după ce am purtat aparat ortodontic, asa incat m-am hotarat sa dau examen la Stomatologie. Bineinteles ca in primii ani am studiat Medicina Generala, dar eu incepusem inca din anul II de facultate sa fac practica in cabinete de stomatologie. Eram dornica sa invat, sa asimiliez cat mai mult si mai repede!"

Dupa primele saptamani ale stagiului de practica obligatoriu, atunci cand studentii medicinisti aveau voie doar sa asiste, Bianca Mihai a vrut sa invete si sa se perfectioneze, așa incat, din anul II de facultate a desfasurat activitati de voluntariat in cadrul unei clinici bucurestene, participand la programul de practica medicala stomatologica. Perioadele lungi petrecute in cabinet, pasiunea pentru acest domeniu, recomandarile si rezultatele obtinute i-au permis sa desfasoare oficial activitati stomatologice incepand cu anul IV de facultate. Apoi, a inceput colaborarea cu o alta clinica stomatologica, facand practica in domeniul chirurgiei OroMaxiloFaciale, sub îndrumarea Prof. Dr. Liviu Preda; totodata s-a pregătit si a aprofundat domenii si specialitati precum ortodontia, parodontologia, endodontia si protetica dentara cu Prof. Dr. Anca Temelcea.

”Am fost atrasa de la bun inceput de domeniul chirugiei si de aceea mi-am indreptat si catre competente si in implantologia orala” – spunea Dr. Bianca Mihai. ”Am asistat la multe extractii, la interventii chirugicale, iar in anii terminali, am avut ocazia sa aprofundez acest domeniu care, dupa parerea mea este predictibil, dificil, dar deopotriva frumos si complex. Totdata, aceasta profesie iti da si mari satisfactii: sa ai un pacient fara niciun dinte, adica edentat total, caruia, in cateva luni sa ii redai zambetul, inseamna foarte mult pentru mine. Impactul este fenomenal pentru el. Pur și simplu, pacientul este un om fericit!”.

 

Dr. Bianca Mihai a acordat un interviu, raspunzand unei serii de intrebari cu sinceritate, seriozitate, competenta si dragoste de meserie

 

Cat de important este sa redati zambetul unui pacient?

Cred ca oricare pacient de-al meu, in momentul in care se priveste in oglinda si zambeste, este cu adevarat fericit si isi recapata incredrea in sine, iar pentru mine inseamna mai mult decat o realizare profesionala. Reprezinta si o multumire sufleteasca, un imbold de a merge mai departe si o certitudine ca am ales sa fac ceea ce trebuie si imi place. Ma dedic cu pasiune meseriei si iubesc oamenii, iar pacienții mei, cred că simt aceste lucruri. Le transmit liniste, incredere si cred ca si zambetul meu ii cucereste...

 

Poate ca, deloc intamplător, lucrarea de licenta a Dr. Bianca Mihai s-a bazat pe managementul stresului studentilor generat de examene...

Am pornit de la propriile experiențe si de la faptul ca studentii din primii ani, dar si din anii terminali, sunt asaltati cu examene, colocvii, teste, proiecte, ore de practica, laboratoare care se succed unele dupa altele; ai doar cateva zile sa te pregatesti, materia este complexa, cu un volum imens de informatii teoretice, cu zeci ore de practica in spital si clinica si de studiu continuu. Plus ca, in ultimul an, stresul oricarui viitor absolvent este generat de pregatirea examenului de licenta, de ultima sesiune de examene care este foarte dificila, plus de examenul de Rezidentiat. Desigur, eu am avut de ales diverse teme din domeniul stomatolgiei, dar si altele care au tangenta cu domeniul medical; am optata insa pentru o tema aparte, foarte interesanta si atractiva. Pentru pregatirea lucrarii mele am colaborat cu Catedra de Psihologie, am facut sondaje de opinie si cercetare in randul colegilor din toti anii si am reusit, prin studiu sa determin nivelul de stres al studentilor medicinisti!

 

Dr. Bianca Mihai s-a dedicat Stomatologiei, domeniu pe care nu inceteaza sa ilaprofundeze si in care sa se perfectioneze, mai ales in cel al esteticii si alimplantologiei. In anul absolvirii (2018) s-a angajat la un cabinet unde a început sapractice stomatolgia generala, apoi a colaborat la diverse cabinete si clinici de profildin dorinta de a aprofunda domenii speciale precum chirurgia estetica si care are o competenta pentru implantologie.

 

Cum a fost primul pacient pe care l-ati tratat?

Eram studenta in anul III si primului pacient a trebuit sa ii pun o plomba; o interventie simpla, dar eu atunci puneam pentru prima data mana pe o... turbina. Tin minte ca am facut programari pentru cabinetele de la facultate si, impreuna cu un coleg, am scris o postare pe FB care suna cam asa: ”Oferim servicii stomatologice gratuite!”. Si s-a facut coada!... Nu ne venea sa credem, mai ales ca fusese un act de curaj din partea noastra. Profesorii ne-au dat ocazia sa ne aducem, daca doream, pacienti pentru proceduri foarte simple, de tipul obturatiilor, punerii de plombe. Asadar, prima mea pacienta a fost o tanara de vreo 25 de ani si era foarte fricoasa; s-a asezat pe scaun si tremura de mama focului. Mi-a reusit cu brio interventia, adica i-am pus plomba si, la final, atunci cand s-a dat jos de pe scaun, m-a luat în brate si mi-a multumit. Aceea a fost prima dovada de apreciere din partea unui pacient, mai ales ca a fost primul si mi-a dat o incredere uriasa in mine. Atunci am avut convingerea si am stiut ca sunt pe drumul cel bun si că mi-am ales meseria care trebuie!

 

Cat de importanta este relatia medic stomatolog - pacient? Cum le castigati increderea, cum puteti dovedi ca o doctorita tanara si frumoasa poate fi un profesionist in domeniu, dedicat meseriei sale?

Esential este ca medicul sa castige increderea pacientului de la primele sedinte, chiar de prima data, as putea spune. Altfel, planul de tratament nu va avea rezultate notabile. Si atunci, nemultumirile, frustrarile, dezamagirile sunt de ambele parti. De exemplu, indiferent, de patologia pacientului, de diagnostic, eu incep cu manopere si proceduri cat mai simple si nedureroase. Pentru ca teama de durere este principala problema a majoritatii pacientilor care au nevoie si trebuie sa ajunga la medicul stomatolog. In general fac anestezie si explic in detaliu tot ceea ce ar trebui sa li se intample. Sincer, dupa prima, a doua ședinta, pacientii vin de drag…. Eu asa simt!

 

”Mi s-a mai spus că la mine in cabinet nu miroase a dentist si inclin sa cred ca si acest aspect conteaza foarte mult pentru mentalul si încrederea oricarui pacient, indiferent de varsta. De altfel, alaturi de sloganul <<Fara durere!>>, acest aspect va face parte din conceptul clinicii pe care o voi inaugura in curand. Doresc sa ridic stomatologia la cel mai inalt nivel si din punct de vedere medical si managerial. Am in vedere reunirea tuturor specializarilor in clinica mea, adica fiecare medic sa lucreze in specialitatea sa - edodontie, ortodontie sau pedodontie, imi doresc o echipa unita, comunicare si o colaborare foarte buna intre medici, pacienti, colaboratori si membrii personalului, iar fiecare sa fie, cum se spune, <<cu bucatica lui>>, dar pe care sa o stapaneasca foarte bine” – Dr. Bianca Mihai

 

În anul 2019, Dr. Bianca Mihai a avut ocazia sa lucreze in Franta, in cadrul unui schimb de experienta, la un cabinet stomatologic din localitatea Vienne – Lyon. In acelasi an a inceput sa profeseze efectiv, ca medic stomatolog generalist la clinici prestigioase din Bucuresti.

A participat atunci la cea de-a IV-a editie a Zilelor Medicinii Dentare Sibiene, sustinand lucrarea cu tema ”Era tehnologica a medicinii dentare moderne”.

 

Domeniile abordate de Dr. Bianca Mihai sunt cele din stomatologia generala (detartraje, obturații - inclusiv fatetari directe, endodontie – practicata cu sistem rotativ VDW, protetica mobila si fixa - slefuiri cu prag, fatetare, amprentare si cimentare - inclusiv tehnica adeziva, protetica pe implant, chirurgie - extractii, inclusiv extractii cu alveolotomie sau albiri dentare. Dar, pasiunea sa ramane estetica dentara….

 

”Primul pas este sa castigi increderea pacientului, asa ca explic, de la primele sedinte, fiecaruia care sunt pasii in tratamentul sau, ce lucrare trebuie facuta, ce manopere se efectueaza, care este planul de tratament si care sunt termenele” – Dr. Bianca Mihai

 

In anul 2020, Dr. Bianca Mihai a absolvit cursul ”Realizarea obturatiilor estetice si functionale printr-un protocol simplu in zona anterioara” sub indrumarea Dr. Vlad Nita si a inceput sa studieze si sa isi perfectioneze competentele in implantologia orala cu General Maior Medic Prof. Univ. Dr. Ioan Sarbu.

 

”În această meserie nu poti afirma vreodata ca le stii pe toate si ca nu mai ai nimic de invatat!” – declara Dr. Bianca Mihai. ”Stomatologia avanseaza continuu, mai ales că implica multa tehnologie, este stiinta la cel mai inalt nivel, cercetare permanenta, iar atunci cand vorbim despre implantologie, chirurgie sau estetica dentara, nu trebuie sa te plafonezi. Dimpotriva, trebuie sa te pregătesti tot timpul, sa citesti, sa participi la cursuri si stagii de pregatire”.

 

Implantologia nu este cumva un domeniu dificil pentru un medic tanar? Sau este mai degraba, unul provocator?

Pregatirea trebuie luata pas cu pas, trebuie sa te documentezi, sa cercetezi si sa studiezi, sa te perfectionezi, sa lucrezi efectiv si mai ales sa reusesti sa tii pasul cu tot ce apare nou in domeniu, iar tehnologiile sunt foarte avansate. Si totusi, practica si lucrul efectiv in cabinet sunt extrem de importante.

 

Care sunt pasiunile, preocuparile de timp liber, hobbies-urile?

Sportul este una dintre pasiunile mele. Imi place sa alerg in aer liber, ma relaxeaza si ma detensioneaza dupa orele petrecute in cabinet, merg frecvent la sala de fitness, imi place sa calatoresc si ma pasioneaza muzica, de la jazz la rock. Am crescut cu astfel de muzica, tata fiind un rocker autentic. Sincer, mi-as fi dorit sa fiu cantareata, dar nu am voce… Muzica mă relaxeaza si as asculta toata ziua, acasa, in masina si uneori la cabinet, dar acolo pun muzica ambientala. Cred ca domeniile in care vreau sa performez in stomatologie inseamna si arta, frumusete, estetica, asa incat toate se intrepatrund. Imi place sa merg la teatru, la film, sa vizitez muzee, imi place sa admir opere de arta si, ori de cate ori am avut ocazia sa calatoresc in strainatate, am vizitat tot ce se putea. Sper sa revenim la vremurile de din’nainte de Pandemia COVID-19... Mi-e dor de ele, dar, pana atunci, imi dedic majoritatea timpului muncii la cabinet. Imi place ce fac si aceasta cred ca este esential pentru reusitele si succesul in cariera de medic stomatolog!

© 2020