pret coroane dentare cabinet stomatologic
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
coroane dentare la dr Bianca Mihai
Dr Bianca Mihai -Clinica Good Dental Care coroane dentare
cabinet stomatologic

Good Dental Care

Coroane dentare

Puntile dentare sunt lucrari protetice alcatuite din mai multe coroane lipite intre ele (minim 3) destinate inlocuirii unuia sau a mai multor dinti. Denumirea de ”punte dentara” ne duce cu gandul la un pod caree are nevoie de piloni pentru a putea sustine ”constructia” supendata. In cazul puntilor dentare medicul stomatolog se foloseste de dintii vecini spatiului in care exista o lipsa dentara (”pilonii podului”) pentru a crea sustinerea.

 

In ce consta tratamentul de aplicare a unei coroane dentare?

 
In prima sedinta medicul stomatolog va face o consultatie pentru a analiza situatia clinica si a stabili un plan de tratament. Dintele care va fi imbracat cu o coroana dentara va fi slefuit folosind dispozitive dentare speciale si de amprentat. Deasemenea se va alege si culoarea in ton cu dintii vecini pentru a nu exista diferenta si a obtine o estetica perfecta. Medicul realizeaza o coroana proviziorie la nivelul dintelui slefuit care va inlocui temporar coroana definitiva pana cand aceasta este gata. Amprenta dentara este apoi trimisa in laborator, iar  in cateva zile coroana dentara va fi gata de cimentare.

 

  Coroane dentare

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt piese protetice care invelesc un dinte care a suferit anumite tratamente stomatologice, pentru a-i reda rezistenta, functionalitatea si estetica pe care le avea inainte sa se deterioreze. Atunci cand apelam la interventia chirurgicala de inserare a unui implant, in urma pierderii unui dinte, se foloseste o coroana deasupra implantului cu rolul de a inlocui dintele lipsa. O coroana dentara poate fi folosita si din considerente estetice atunci cand exista probleme de aliniere, dimensiune sau culoare ale unui dinte. Actualmente cele mai folosite materiale din care se confectioneaza coroanele dentare sunt ceramica si zirconiul.

Coroane dentare integral ceramice (Emax) sunt realizate dintr-un bloc ceramic prin frezare si reprezinta cele mai estetice tipuri de coroane dentare. Acest tip de ceramica se numeste disilicat de litiu. Se folosesc la nivelul dintilor frontali datorita transluciditatii superioare pe care o ofera, reusind sa imite perfect smaltul dintilor. Acesta este si materialul din care se confectioneaza preponderant fatetele.

Coroane dentare din zirconiu placate cu ceramica: zirconiul este folosit cu succes ca si schelet pentru restaurarile ceramice. Este un material deosebit de rezistent si se foloseste pentru zonele laterale (la nivelul molarilor) acolo unde fortele masticatorii sunt foarte mari.Inlocuieste cu succes componenta metalica din cadrul coroanelor metalo-ceramice, coroana devenind astfel mai subtire si implicit avand nevoie de o cantitate mai mica de substanta dura de sacrificat prin slefuire. Zirconiul este un material alb opac, ce nu ofera, totusi, suficienta transluciditate, pentru a fi folosit si in zonele vizibile, unde se recomanda  coroanele integral ceramice.

Tipurile de materiale din care se realizeaza coroanele dentare sunt:

Coroane metalo-ceramice au un schelet metalic peste care se aplica  straturi de ceramica. Rezistenta este foarte mare si se datoreaza scheletului metalic, insa estetica nu se poate compara cu asa-numitele lucrari din zirconiu placate cu ceramica sau cele integral ceramice. Din acest motiv se indica a fi utilizate in zonele laterale, acolo unde dintii nu sunt atat de vizibili.

   Cand este indicat sa apelati la o coroana dentara?
   dinti fracturati, ciobiti sau care au suferit diverse traume
   dinti care au suferit un tratament de canal

    dinti cu modificari coloristice, care nu pot fi tratati prin proceduri de albire

    dinti cu modificari de pozitie
 in cazul lipsei unuia sau a mai multor dinti

    atunci cand s-a inserat un implant si este necesara protezarea acestuia cu o coroana dentara

Coroane dentare . cea mai buna soluti
Ce sunt puntile dentare?

Costul coroanelor dentare variaza in functie de planul de tratament, de starea danturii si de materialul din care sunt confectionate. Tratamentele sunt personalizate fiecarui pacient in parte, costul final fiind stabilit in functie de diagnostic si situatia clinica.

 

Pentru a face o programere folositi pagina de contact

  Care este pretul coroanelor dentare?

Pret coroane dentare
Coroane dentare pret
www.gooddentalcare.ro

Isi mentin culoarea in timp. Fiind realizate din materiale de ultima generatie, coroanele dentare nu isi vor modifica culoarea odata cu trecerea timpului, asa cum se intampla in cazul dintilor naturali.
 

Au o estetica perfecta si nu se pot percepe diferente intre coroanele dentare si dintii naturali.

 

Biocompatibile cu organismul: materialele speciale din care sunt confectionate sunt tolerate perfect de organism.


Sunt minim invazive: pastreaza mai mult din substanta dura dentara, avand nevoie de o minima slefuire.


Ofera rezistenta excelenta dintelui si il feresc de posibilitatea fracturarii.


Protejeaza dintele de variatiile cald-rece, eliminand sensibilitatea dentara.

 

Imbunatatesc calitatea vietii: pacientul isi va recapata increderea in sine si va zambi din nou.


Sunt usor de intretinut: igiena orala se realizeaza ca de obicei, cu periaj dentar de doua ori pe zi, folosirea dusului bucal, a atei dentare si a apei de gura

Avantajele coroanelor dentare
Coroane dentare dr Bianca Mihai
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
www.gooddentalcare.ro
Dr. Bianca Mihai

© 2020