DomyśLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 

Albirea dentara profesionala reprezinta cea mai simpla si cunoscuta manopera estetica de a recapata culoarea si stralucirea dintilor. Astfel iti vei recapata increderea in tine si nu vei mai inceta sa mai zambesti.

 

Cauzele ce conduc la schimbarea culorii dintilor

Odata cu trecerea timpului asupra dintilor actioneaza atat factori interni cat si externi ce determina modificari coloristice precum si pete ale smaltului. Printre acesti factori se numara:

-pigmentii alimentari din: cafea, ciocolata, cola, vin rosu, afine etc.

-obiceiurile vicioase precum fumatul

-tratamentul cu antibiotice precum tetraciclina

-placa bacteriana transformata in tartru

 

Situatii in care este contraindicata albirea

Albirea dentara nu este indicata in urmatoarele situatii:

-dinti cu sensibilitate accentuata la periaj, la alimente reci sau fierbinti

-pacienti cu varsta pana in 18 ani

-pacienti alergici la substantele folosite in albire

-este contraindicata femeilor gravide sau celor care alapteaza

 

Varsta potrivita efectuarii albirii dentare

Albirea dentara se face dupa varsta de 18 ani atunci cand dintii au ajuns deja la maturitate.

Indicatii post-terapeutice dupa albirea dentara

1. Este indicata evitatarea fumatului in primele 24-48 de ore dupa albire precum si consumul de bauturi si alimente cu potential colorant (cafea, ciocolata, vin rosu,fructele rosii, otet balsamicetc.) deoarece dintii imediat dupa procedura de albire profesionala sunt mult mai predispusi spre colorare.

2. Consumul bauturilor colorante se va face cu ajutorul paiului pentru ca acestea sa nu atinga suprafata smaltului.

3. Igiena orala corespunzatoare: periaj dentar de 2 ori pe zi, folosirea atei dentare, a dusului bucal precum si a apei de gura.

 

Metode de albire:

  1. Albirea dintilor in clinica stomatologica ( cu sau fara folosirea unei surse de lumina)

Acest tip de albire dentara este efectuata de catre medicul stomatolog specialist in clinica noastra. Tehnica consta in aplicarea initiala a unei bariere de protectie la nivelul gingiei. Apoi se aplica gelul la nivelul dintilor si este lasat sa actioneze 20-30 de minute. Atunci cand se foloseste lampa activatoare timpul de actiune este scurtat la 15 min. In functie de gradul de reactivitate al smaltului si de nuanta dorita pot fi necesare 1-4 sedinte consecutive. Efectul este mentinut pana la 2 ani atunci cand sunt respectate indicatiile noastre post-terapeutice descries mai sus.

 

  1. Albirea dintilor la domiciliu folosind gutiere

Aceasta metoda de albire dentara se realizeaza la domiciliu de catre pacient. Este nevoie de o prima sedinta de consultatie in care se vor lua si amprentele pentru gutiere, ce vor fi trimise apoi la laborator. Este folosit un gel pe baza de peroxid de hidrogen 16% care este aplicat in gutiere timp de 9-14 nopti. Efectul este mentinut pana la 2 ani atunci cand sunt respectate indicatiile noastre post-terapeutice descries mai sus.

Recomandam inaintea inceperii tratamentului de albire dentara profesionala, indiferent de metoda aleasa, realizarea unei igienizari profesionale ce cuprinde: detartraj cu ultrasunete, periaj professional si air flow. Pentru obtinerea rezultatelor ideale, inainte de albire, se vor schimba obturatiile (plombele) vechi, neadaptate, se vor trata cariile si se vor realiza coroanele in conformitate cu noua nuanta la care se doreste sa se ajunga.

Albirea dentara nu cauzeaza durere, insa exista posibilitatea resimtirii unei sensibilitati, dupa tratament, care dispare in decurs de 24-48 de ore.

 

 

 

Albirea dentara

09 mai 2020
cabinet stomatologic

Good Dental Care

Dr. Bianca Mihai

© 2020